2010.11.03. 14:02
Javítsd a koncentrálóképességedet!
Fontos, hogy egészségesen, kiegyensúlyozottan táplálkozzunk, éljünk. Egyes ételek fogyasztása különösen ajánlott agyunk működése szempontjából. Ezek közül soroltunk fel most néhányat. Amit azonban figyelembe kell vennünk, jóból is megárt a sok!
Ételek a jobb koncentrációképességért
Egyes ételek segítik agyunk működését, javítják koncentrálóképességünket, memóriánkat. Persze fogyasztásuk önmagukban nem vezet eredményhez, ha közben nem alszunk, pihenünk eleget, nem mozgunk, egészségtelenül táplálkozunk, nem figyelünk oda életmódunkra.
Hal
Omega-3 zsírsavakban gazdag, mely nem csak szervezetünkre, az agyra is nagyon jó hatással van. Az egészséges zsírsavak serkentik agyunk működését, ráadásul a szívinfarktus kockázatának kialakulását is csökkentik. Sokan nem szeretik a halat, pedig például grillezve, fűszerekkel, egy kis zöldséggel tálalva nagyon finom.
Áfonya
Az áfonya fogyasztása növeli az agy kapacitását, megvédi az agyat az állandó stressztől. Tartalmaz A-vitamint, C-vitamint és D-vitamint, valamint magas vastartalommal bír. Természetesen nyersen fogyasztva a legegészségesebb, de készíthetünk belőle akár turmixot is.
Teljes kiőrlésű termékek
A teljes kiőrlésű termékek gyorsítják az agysejtek működését, valamint csökkentik az érrendszeri megbetegedések kockázatát. A teljes kiőrlésű gabonából készült ételek egészségesek, ráadásul finomak is, ma már nagy választék vár bennünket a boltokban.
Magvak
A különböző magvak, például a dió sok E-vitamint tartalmaz, segíti az agy megfelelő működését. Fogyaszthatjuk őket önmagukban, de ízesíthetjük velük a süteményeket, salátákat, húsokat. Bár számos jótékony hatással rendelkeznek, észben kell tartanunk, hogy jóból is megárt a sok.
A csonthéjas gyümölcsök (pisztácia, kesudió) fogyasztása ajánlott a dolgozatok, vizsgák előtt, hiszen a bennük található B-vitamin segíti az agy működését.
Csokoládé
Mint tudjuk, a csoki számos jótékony hatással rendelkezik. Az étcsokoládé például sok vitamint tartalmaz, emellett megtalálható benne a koffein is, ami ugyebár serkentő hatású. A csoki boldogsághormonokat szabadít fel, magas a kalciumtartalma, csökkenti a szívinfarktus kialakulásának veszélyét.
Cukor
Szervezetünk energiát nyer a cukor lebontása során, így egy szelet csoki, sütemény, egy pohár gyümölcslé felpörgeti az agyműködést, növeli az éberséget. Ez persze nem jelenti azt, hogy mértéktelenül fogyaszthatjuk. Nagy mennyiségben többet árt, mint segít.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal