2010.11.05. 16:28
8 tanács az egészségért
Egyél sok halat!
Habár nem az illatuk miatt szeretjük a halakat, az ízük mennyei, és a halfélék, tengeri élőlények alacsony kalóriatartalmuk miatt könnyen emészthetőek, mindemellett az Omega-3 zsírsavaknak köszönhetően javítja a koncentrálóképességet is. Suli idő alatt plusz pont, hisz nem árt ha nem csak otthon, hanem az órán is tanulsz valamit!
Nasizz okosan!
Habár a nassolás nem egészséges, mi mégis megmutatjuk, hogyan fordíthatod ezt a tevékenységet az egészséged javára! Fogyassz minél több olajos magvakat, mandulát, mert ez az egyetlen lúgos magféle. Ha félsz, hogy mégis elcsábít a chips, akkor készíts a hűtőbe felszeletelt almát, körtét és egyéb gyümölcsöket, hogy mindig kéznél legyen ha nasizni szeretnél!
Sok fehérje, sokféle forrásból!
A fehérjére szüksége van a szervezetünknek, ám nem csak hús segítségével tudjuk bevinni a szervezetünkbe. A húson kívül gazdag fehérjeforrások a halak, tej és tejtermékek, a hüvelyesek és az olajos magvak is.
Édes mézes!
A méz finom, és sokkal egészségesebb mint a cukor. Ha édesíteni szeretnél teát, vagy épp süteményt készítesz, akkor használj mézet! A vitamintartalma nagy, mindemellett olyan ásványi anyagok találhatóak meg benne mint a kálium, kalcium és a vas. A fehér cukor sok kalóriát tartalmaz, így ha fogyókúrázni szeretnél, akkor bátran cseréld le a cukrot, mézre!
Reggel, délben, este, gyümölcsöt!
A gyümölcsökben rengeteg rost található. Magas víztartalmuk miatt belülről hidratálja a szervezetet, segítik a bélműködést és tisztítják a vesét. Az almát könnyű beszerezni télen is, így remek választás a mindennapokra, alacsony cukortartalmuk miatt pedig optimális szintre emeli a vércukorszintet.
Párolj és grillezz!
A zsíros ételek nagyon egészségtelenek, mindemellett a vonalainknak sem tesznek jót. A finom húsokat zsírban sütés helyett inkább grillezd, süsd cserépedényben vagy alufóliában! A párolt zöldségek nagyon egészségesek, hiszen nagyon sok vitamint tartalmaznak, jót tesznek az emésztésnek!
Egyél zöldséget minden nap!
A zöldségnek minden nap szerepelnie kell a tányérunkon, pláne télen, hiszen a rengeteg vitaminra ilyenkor van a legnagyobb szükségünk. Gondoljunk csak a savanyú káposztára ami bővelkedik C-vitaminban, és köretnek sem csak krumplit ehetünk, hiszen ott van még a brokkoli, kelkáposzta, amit párolva fogyaszthatunk a húsok mellé, így a diétázóknak is remek, vitaminokban gazdag, finom ételeket tálalhatunk!
Válaszd a barna kenyeret!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.